3b "Dobrze Je ze Szkołą na Widelcu"

Na początku przygotowaliśmy dłuuugi stół.

 Aby był czysty przykryliśmy go ceratą.

 

1 [m]

 

Potrzebne przybory zostały podzielone wśród dzieci.

Zanim przystąpiliśmy do dalszych działań,

omówiliśmy wszystkie owoce, które pojawiły się na stole.

A było ich sporo:

truskawki, banany kiwi, jagody,

borówki, maliny, pomarańcze, gruszki,

ananas i kaki.

Następnie ubraliśmy fartuchy i poszliśmy zadbać o higienę rąk.

Przy okazji umyliśmy wszystkie owoce.

2 [m]

 

3 [m]

 

Jeszcze raz zapoznaliśmy się z celem i bezpiecznymi zasadami

przygotowywania posiłków.

 

5 [m]

 

4 [m]

Kolejny krok to przygotowanie owoców do miksowania.

Musieliśmy niektóre obrać i pokroić.

 

6 [m]

 

 

7 [m]

 

przyszedł czas na komponowanie smaków.

Każdy według swojego przepisu przygotowywał

pyszny owocowo-jogurtowy koktajl.

Miksery poszły w ruch...

 

8 [m]

 

9 [m]

 

10 [m]

 

11 [m]

 

12 [m]

 

13 [m]

 

14 [m]

 

15 [m]

 

Potem były już tylko dokładki i dokładki...

Nasz cel został zrealizowany.

Wiemy już jak smacznie przygotować zdrową przekąskę w postaci koktajlu.

 

 

Kolejne warsztaty w ramach programu 

 „Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu”

już wkrótce!!!

 

Smacznego

3b

;)