3b "Dobrze Je ze Szkołą na Widelcu"
Na początku przygotowaliśmy dłuuugi stół.
Aby był czysty przykryliśmy go ceratą.
Potrzebne przybory zostały podzielone wśród dzieci.
Zanim przystąpiliśmy do dalszych działań,
omówiliśmy wszystkie owoce, które pojawiły się na stole.
A było ich sporo:
truskawki, banany kiwi, jagody,
borówki, maliny, pomarańcze, gruszki,
ananas i kaki.
Następnie ubraliśmy fartuchy i poszliśmy zadbać o higienę rąk.
Przy okazji umyliśmy wszystkie owoce.
Jeszcze raz zapoznaliśmy się z celem i bezpiecznymi zasadami
przygotowywania posiłków.
Kolejny krok to przygotowanie owoców do miksowania.
Musieliśmy niektóre obrać i pokroić.
przyszedł czas na komponowanie smaków.
Każdy według swojego przepisu przygotowywał
pyszny owocowo-jogurtowy koktajl.
Miksery poszły w ruch...
Potem były już tylko dokładki i dokładki...
Nasz cel został zrealizowany.
Wiemy już jak smacznie przygotować zdrową przekąskę w postaci koktajlu.
Kolejne warsztaty w ramach programu
„Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu”
już wkrótce!!!
Smacznego
3b
;)