Easter Bunny
Królik (Easter Bunny) od jakiegoś czasu stał się jednym z wielu symboli świąt Wielkiej Nocy, dlatego my, wychodząc na przeciw licznym poszukiwaniom plastycznych prac świątecznych , przedstawiamy pomysł na wielkanocnego króliczka z kolorowego papieru. Happy Easter !
Czytaj więcej!Wiosno! Wiosno!
Klasa 2a razem z panią Kasia postanowili przywołać wiosnę poprzez wspaniałe przedstawienie, które przygotowali dla klas I-III. Kolorowe stroje i radosne piosenki sprawiły,że za oknem pojawiło się gorące słońce!Dziękujemy!
Czytaj więcej!SING SING... PRZERWA Z MUZYKĄ
Podczas przewy można się świetnie bawić i nieźle zmęczyć. Podczas śpiewania angielskich piosenek nie dość,że się świetnie bawimy, ruszamy to w dodatku nadal się uczymy :)
Czytaj więcej!BARWY CIEPŁE I ZIMNE
Jedną z najbardziej ulubionych edukacji w szkole, jest dla dzieci edukacja plastyczna. Podczas zajęć teoretycznych, wysłuchaliśmy informacji o znanych polskich malarzach, by potem praktycznie sami zmierzyć się ze sztuką malarską. Przy muzyce relaksacyjnej, powstawały nowe dzieła sztuki.
Czytaj więcej!FESTIWAL PIOSENKI WIOSENNEJ
Ponieważ wiosna już do nas zawitała, dzieci z klas I-III postanowiły poprzez piosenki zatrzymać ją na dłużej. Wraz z zaproszonymi gośćmi z przedszkola na holu I piętra rozbrzmiewały wiosenne piosenki.
Czytaj więcej!Wiem, co jem! Healthy News SP2.
To jak ważne są witaminy wie każdy. Jedzenie owoców i warzyw może nam przynieść wiele dobrego. Na języku angielskim klasa 2b przygotowała gazetkę , która promowała zdrowy styl życia i odżywiania się.
Czytaj więcej!Przepis na kawę w Filharmonii 2b
Dźwiękowy przepis na Apfelstrudel z kawą po wiedeńsku- to kolejny tytuł audycji muzycznej, na którą 2b wybrała się do Filharmonii Pomorskiej.
Jedni jadą do Wiednia na aromatyczną kawę i apfelstrudel z sosem wanilinowym… to podróż kulinarna, ciesząca podniebienie. My wybraliśmy się by posłuchać muzyki austriackich kompozytorów. Tę podróż z pewnością nazwalibyśmy muzyczną…i była to dźwiękowa uczta ze szczyptą szaleństwa, dodatkiem ekstrawagancji, idealnie doprawiona przez mistrza Mozarta czy familię Straussów. W jednej i drugiej wyprawie chodzi o staranne wykonanie, „dobry smak” w przygotowaniu i zastosowanie najlepszego przepisu.